ΑΡΘΡΟ 4

 

Ο

ΔΕΥΤΕΡΟΣ

ΣΚΥΛΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλοί άνθρωποι θέλουν ένα δεύτερο σκύλο για πολλούς και διάφορους λόγους.

 

Ο συνηθέστερος είναι για να έχει συντροφιά ο σκύλος τους όταν μένει πολλές ώρες μόνος του και υπάρχει κήπος στο σπίτι. Άλλοι πάλι τον θέλουν για να μπορούν να τους ζευγαρώνουν και να διαθέτουν τα κουτάβια. Αν ήδη έχουμε έναν σκύλο συντροφιάς, ζητάμε έναν σκύλο φύλακα ή το αντίθετο.

 

Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις, την αγορά δεύτερου σκύλου επιβάλλουν λόγοι ασφαλείας, όταν ο σκύλος που ήδη έχουμε δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνος του στα καθήκοντα φύλαξης που έχει επωμισθεί.

Δεν μπορούμε βέβαια να μην αναφερθούμε στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες ο δεύτερος σκύλος βρέθηκε στο δρόμο και υιοθετήθηκε, χωρίς να είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Να σημειώσουμε και μια σπάνια αλλά υπαρκτή περίπτωση, αυτή των φιλόδοξων εκθεσιομανών που απέκτησαν τον πρώτο τους σκύλο με την προοπτική να σαρώσει όλα τα shows και επειδή δεν έμειναν ικανοποιημένοι, παίρνουν και δεύτερο.

 

Βέβαια, υπάρχουν και χειρότερα: αυτοί που επειδή ο σκύλος τους δεν βγήκε πρώτος, τον «ξεφορτώνονται» και παίρνουν άλλον, αυτούς όμως ας τους χαρακτηρίσει ο καθένας όπως τους αξίζει…

 

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ κυρίως στη γενική περίπτωση: ένας ιδιοκτήτης που έχει ήδη έναν ενήλικο σκύλο βρίσκεται με ένα κουτάβι. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο πρώτος σκύλος ήταν αυτός που συγκέντρωνε όλο το ενδιαφέρον μας, που μονοπωλούσε τα χάδια και τα παιχνίδια του ιδιοκτήτη και όλης της οικογένειας. Μπορούμε να τον παρομοιάσουμε με ένα μοναχοπαίδι και μάλιστα κακομαθημένο. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να έχουμε υπόψη μας κάποια πράγματα, ώστε να μην κάνουμε δύσκολη τη ζωή του πρώτου σκύλου ή του κουταβιού, αλλά ούτε και τη δική μας.

 

rollover for more

Απαγορεύεται ρητώς η αντιγραφή, αναπαραγωγή, διανομή, δημοσίευση και κυκλοφόρηση με οποιοδήποτε τρόπο του παρόντος Άρθρου (μέρος, τμήμα ή σύνολο αυτού)  χωρίς την έγγραφη συναίνεση-άδεια του υπογράφοντα και εκδότη και σε οποιοδήποτε άλλο δικτυακό τόπο συμπεριλαμβανομένου των κοινωνικών δικτύων, προσωπικών blog, ιστότοπους ομάδων, οργανώσεων, και πάσα ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΕ

FACEBOOK PAGE

ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ

BLOG | ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

2015 - 2017 ALL ABOUT DOGS // TRIADIS.GR © COPYRIGHT // ® ALL RIGHTS RESERVED // ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ // WEB DESIGN & DEVELOPMENT BRAINART