ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΡΘΡΟ 20

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ

Διακοπές με τον σκύλο μου, τι πρέπει να γνωρίζω ;

Ένας μικρός χρήσιμος οδηγός για να προετοιμαστείτε πριν ξεκινήσετε τις  διακοπές με το σκύλο σας, τι πρέπει να έχετε μαζί σας αλλά και τι πρέπει να γνωρίζετε.

 

 • Προετοιμάζοντας τη σκυλοβαλίτσα του.

Απαραίτητα τα πιάτα φαγητού-νερού και ξηρά τροφή, γιατί πιθανόν να μη βρούμε εκεί που θα πάμε, η αλυσίδα του αν χρειαστεί να τον δέσουμε κάπου, το λουρί-οδηγός για τη βόλτα του, ένα αναπληρωματικό κολάρο, γιατί κανείς δεν ξέρει τι γίνεται, και απαραίτητα το φίμωτρο. Το φίμωτρο είναι υποχρεωτικό στα πλοία και στα τρένα και πολλοί ιδιοκτήτες έχουν βρεθεί προ εκπλήξεως όταν τους ζητάνε φίμωτρο και δεν τους αφήνουν να ανέβουν στο πλοίο. Μην ξεχνάτε τη βούρτσα και το σαμπουάν του, καθώς και τα αντιπαρασιτικά που χρησιμοποιείτε. Οπωσδήποτε μαζί το βιβλιάριο εμβολιασμών του σκύλου σας ενημερωμένο από τον κτηνίατρό σας.

 

 • Αχρείαστο να 'ναι.

Φτιάξτε ένα μικρό φαρμακείο που να περιέχει κάποια αλοιφή για τσιμπήματα και ίσως χάπια κορτιζόνης, χάπια για διάρροια, κάποιο αντισηπτικό σαπούνι ή τα κτηνιατρικά σπρέι για τα μικρόβια, βαμβάκι, γάζες, ατροπίνη, φυσιολογικό ορό, επιδέσμους και αν έχει κάποια ευαισθησία σε κάτι ή  χρόνια ασθένεια, τα ανάλογα φάρμακα. Πρίν χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε επικοινωνήστε απαραιτήτως πρώτα με τον κτηνίατρό σας. Να θυμόσαστε ότι το κουτί Α' βοηθειών πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό μέρος.

 

 • Μικρός οδηγός Πρώτων Βοηθειών.
 1. Διάρροια: Δίαιτα, όχι τροφή για μία μέρα. Αν έχει πυρετό που επιμένει, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας.
 2. Εμετός: Μη δώσετε στο σκύλο σας να φάει, αν δεν επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.
 3. Φόλα-δηλητηρίαση από χαλασμένη τροφή: επικοινωνήστε επειγόντως στον κτηνίατρο, η ατροπίνη θα σας φανεί χρήσιμη.
 4. Τσίμπημα από έντομο: Αλοιφή που βρίσκουμε στο φαρμακείο και πιθανόν να χρειάζεται αντισταμινικό και κορτιζόνη για να αποφευχθεί το αλλεργικό σοκ, πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό.
 5. Θερμοπληξία: Μεταφορά σε δροσερό χώρο ή σε σκιά και βρεγμένες πετσέτες σε όλο του το σώμα, ιδιαίτερα στο κεφάλι και γρήγορα στον κτηνίατρο.

 

 • Εμείς με αυτοκίνητο, εσείς;

Aν ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, προτιμήστε τις πρωινές ώρες ή τις βραδινές, για να γλιτώσετε και 'σεις και ο σκύλος σας τις μεγάλες θερμοκρασίες. Οι στάσεις που θα κάνετε είναι ανάλογες της απόστασης που θα διανύσετε. Θυμηθείτε: αν ο σκύλος σας είναι ανήσυχος στο αυτοκίνητο, είναι προτιμότερο να τον δέσετε για να μην προξενήσει ατύχημα.

 

 • ΤΡΕΝΟ: Αν ταξιδέψετε με τρένο, μπορείτε να τον έχετε μαζί σας με φίμωτρο, αλλιώς με κλουβί μεταφοράς στη σκευοφόρο, εκτός αν είναι μικρόσωμος, οπότε μπορείτε να τον έχετε μαζί σας σε ένα μικρό κλουβί μεταφοράς.

 

 • ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ: Στο αεροπλάνο, μόνον οι πολύ μικρόσωμοι μπορούν να ταξιδέψουν μαζί σας και για όλα τα άλλα χρειάζεστε κλουβί μεταφοράς του οποίου το μέγεθος πρέπει να είναι ανάλογο του σκύλου και παράδοση του σκύλου σας τρεις ώρες πριν την πτήση.

 

 • ΠΛΟΙΟ: Στα πλοία υπάρχει το γνωστό καθεστώς στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους ή με το φίμωτρο στο κατάστρωμα. Σε μερικά πλοία οι χώροι αυτοί είναι εξαιρετικοί και σε άλλα άθλιοι. Μέσα μπορείτε να το πάρετε μόνο αν έχετε κλείσει καμπίνα στην οποία θα βρίσκονται αποκλειστικά δικοί σας άνθρωποι και αυτό παράτυπα. Βέβαια, να πούμε ότι οι περισσότεροι κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά καλό είναι να φυλάγεστε για κάθε ενδεχόμενο.

 

 • ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: O πρόσφατος νόμος λέει ότι επιτρέπονται στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ μόνο τα μικρόσωμα σκυλιά σε κατάλληλο κλουβάκι μεταφοράς (εννοείται ότι δεν αποτρέπονται τα μεγαλόσωμα ). Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε πριν κλείσετε θέση για να τους ενημερώσετε για τον σκύλο.

 

Ο δικηγόρος του διαβόλου.

Επειδή δεν κάνουμε διακοπές μόνον οι κυνόφιλοι και επειδή κάποιοι που επίσης κάνουν διακοπές δεν είναι καθόλου κυνόφιλοι, ας μη δίνουμε δικαιώματα.

Λοιπόν:

 1. Μην αφήνετε το σκύλο σας να γαβγίζει άσκοπα, κάποιοι θέλουν να ηρεμήσουν.
 2. Μην τον αφήνετε να τρέχει ελεύθερος οπουδήποτε, γιατί μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.
 3. Μην αφήνετε τις ακαθαρσίες του χωρίς να τις μαζεύετε, κυρίως στην παραλία.
 4. Μην τον αφήνετε στον ήλιο, θα πάθει θερμοπληξία.
 5. Μην τον ταΐζετε ό,τι περισσεύει από το πιάτο σας.
 6. Προσπαθήστε να κρατάτε έστω και ένα χαλαρό ωριαίο πρόγραμμα για τον σκύλο σας, ιδιαίτερα αν είναι κουτάβι.

 

Καλές διακοπές και πάντα με το σκύλο σας.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

ΜΕΝU

a

Απαγορεύεται ρητώς η αντιγραφή, αναπαραγωγή, διανομή, δημοσίευση και κυκλοφόρηση με οποιοδήποτε τρόπο του παρόντος Άρθρου (μέρος, τμήμα ή σύνολο αυτού)  χωρίς την έγγραφη συναίνεση-άδεια του υπογράφοντα και εκδότη και σε οποιοδήποτε άλλο δικτυακό τόπο συμπεριλαμβανομένου των κοινωνικών δικτύων, προσωπικών blog, ιστότοπους ομάδων, οργανώσεων, και πάσα ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων στον Άλιμο, Αθήνα Εκπαίδευση Σκύλου στην πόλη απο το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων

ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΕ

FACEBOOK PAGE

ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ

BLOG | ΝΕΑ

Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων στον Άλιμο, Αθήνα Εκπαίδευση Σκύλου στην πόλη απο το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων
Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων στον Άλιμο, Αθήνα Εκπαίδευση Σκύλου στην πόλη απο το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων
Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων στον Άλιμο, Αθήνα Εκπαίδευση Σκύλου στην πόλη απο το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων
Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων στον Άλιμο, Αθήνα Εκπαίδευση Σκύλου στην πόλη απο το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων