ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΡΘΡΟ 2

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΡΟΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΟΥ

 

Η εκπαίδευση ενός σκύλου μπορεί να γίνει με κατ' οίκον επισκέψεις, με παραμονή του σκύλου στο χώρο της σχολής και με μαθήματα στη σχολή, όπου ο ιδιοκτήτης πηγαίνει και φεύγει μαζί με το σκύλο του. Μάθετε τα υπέρ και τα κατά όλων των τρόπων εκπαίδευσης και σε συνδυασμό με το χαρακτήρα του σκύλου σας, αλλά και το δικό σας ελεύθερο χρόνο, επιλέξτε τον πιο αποτελεσματικό για τον αγαπημένο σας φίλο. Η εκπαίδευση του σκύλου είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στην αρμονική συμβίωση με τον πιστό μας φίλο, αν πρόκειται να τον έχουμε για συντροφιά, και στην καλή συνεργασία για τις περιπτώσεις που έχουμε το σκύλο για εργασία (φύλαξη, κυνήγι, ανίχνευση ναρκωτικών ή εκρηκτικών, ναυαγοσώστη, διασώστη σεισμών, βοηθό για άτομα με ειδικές ανάγκες ή για σπορ).

 

Ένα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης που αποτελεί τη βάση για τα υπόλοιπα στάδια είναι η υπακοή.

 

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΑΣ :

01. ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Με εξαίρεση έναν πολύ μικρό αριθμό σωστών επαγγελματιών, εδώ έχουμε συνήθως εκπαιδευτές άπειρους, που έχουν τελειώσει κάποια σεμινάρια αμφιβόλου ποιότητας ή κάποιους που κάνουν άλλη δουλειά και συμπληρώνουν το εισόδημά τους, πειραματιζόμενοι στα σκυλιά. Είναι βολικός τρόπος για τον ιδιοκτήτη γιατί δεν τρέχει στη σχολή και συνήθως ο πιο οικονομικός, αν πρόκειται για "αλεξιπτωτιστές" του χώρου, οι οποίοι μόλις συμπληρωθούν τα μαθήματα χάνονται, αφού η μόνη επαφή είναι το κινητό τους τηλέφωνο.

 

Είναι θετικό ότι τα ζώα εκπαιδεύονται στο χώρο που ζούνε, αλλά δεν τους παρέχονται εμπειρίες όπως το να μένουν ελεύθερα, να έχουν επαφή με άλλα σκυλιά, συνάντηση με άλλους ιδιοκτήτες και τα σκυλιά μαθαίνουν έναν ξερό αριθμό 4-5 παραγγελμάτων.

 

 

02. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ

Στην περίπτωση αυτή, η σχολή πρέπει να διαθέτει οργανωμένο χώρο.

Ο σκύλος σας μένει κάποιο διάστημα εσώκλειστος στη σχολή και στο τέλος της εκπαίδευσης κάνει κάποια μαθήματα προσαρμογής με τον ιδιοκτήτη.

Είναι θεωρητικά ο πιο ξεκούραστος και λιγότερο χρονοβόρος τρόπος, αλλά και μερικές φορές δύσκολος στην προσαρμογή για μερικούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι πιστεύουν ότι παίρνοντας το σκύλο από τη σχολή δεν χρειάζεται πλέον να ασχοληθούν καθόλου μαζί του, το οποίο φυσικά δεν ισχύει.

 

Είναι μάλλον ο πιο δαπανηρός τρόπος γιατί πρέπει να πληρωθούν και τα έξοδα παραμονής. Μπορεί, βέβαια, να συνδυαστεί με πιθανή απουσία σας για διακοπές, όπου είναι καλύτερα ο σκύλος να εκπαιδευτεί παραμένοντας σε έναν χώρο, παρά να φιλοξενείται σε ένα κλουβί. Συνήθως είναι η μοναδική λύση για ιδιοκτήτες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου οι αποστάσεις για τις κοντινότερες σχολές είναι μεγάλες. Μεγάλο μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο σκύλος είναι μακριά σας για ένα μεγάλο διάστημα, και από το χώρο του και από τον ιδιοκτήτη του, και δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπαίδευσή του. Σε τέτοια περίπτωση, ο εκπαιδευτής θα πρέπει να έχει κερδίσει 100% την εμπιστοσύνη σας.

 

 

03.  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Ο σκύλος πάει με τον ιδιοκτήτη στη σχολή, κάνει τα μάθημα και φεύγουν, και η εξάσκηση γίνεται στο σπίτι τους.

Το θετικό είναι ότι η εκπαίδευση γίνεται μπροστά σας, πιθανές απορίες λύνονται επί τόπου και παρακολουθείτε την πρόοδο του σκύλου σας καθημερινά, και με πρακτική στο σπίτι. Απαιτείται οργανωμένη σχολή με υποδομή και χώρο ώστε να παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκπαίδευση. Είναι ο πιο χρονοβόρος τρόπος, αλλά με τα πιο σταθερά αποτελέσματα και ακόμα καλύτερος αν υπάρχουν και ομαδικά μαθήματα εξάσκησης.

 

Το αρνητικό είναι ότι πρέπει να πηγαίνετε πολλές φορές, αλλά το πλεονέκτημα είναι ότι εκπαιδεύεστε κι εσείς με το σκύλο σας και μετά δουλεύετε στο σπίτι, με αποτέλεσμα να βλέπετε άμεσα την πρόοδο του τετράποδου φίλου σας.

 

 

  • ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

 

Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι δεν ταιριάζουν όλοι οι τρόποι εκπαίδευσης σε όλους τους χαρακτήρες των σκύλων.

Για παράδειγμα, ένα σκυλί που έχει προβληματική συμπεριφορά και η εκπαίδευσή του έχει να ασχοληθεί με διόρθωση κακών συνηθειών, είναι προτιμότερο να δουλέψει μαζί με τον ιδιοκτήτη. Επίσης, αν ένας ιδιοκτήτης είναι ασυνεπής στις συναντήσεις του για εκπαίδευση, είναι προτιμότερο να εκπαιδεύσει το σκύλο "εσώκλειστο" παρά να μην τον εκπαιδεύσει καθόλου.

 

Τώρα, για όσους ισχυρίζονται ότι ο σκύλος γνωρίζει ένα μόνο αφεντικό και εκπαίδευση μπορεί να κάνει μόνο ένας κι ας ζει ο σκύλος σε οικογένεια, αγνοήστε τους. Ο σκύλος πάντα ακούει κάποιον καλύτερα από τους άλλους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τους υπόλοιπους θα τους τραβολογάει στο δρόμο.  Καλό θα είναι, λοιπόν, να ελέγχεται απ' όλους όσους ζούνε στο σπίτι, αρκεί να έχουν τη διάθεση. Για να αποδώσει η εκπαίδευση πρέπει να υπάρχει πάντα η συνέχεια στο χώρο του σκύλου, αλλιώς γιατί να τον εκπαιδεύσετε αν δεν έχετε σκοπό να ασχοληθείτε.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

ΜΕΝU

a

Απαγορεύεται ρητώς η αντιγραφή, αναπαραγωγή, διανομή, δημοσίευση και κυκλοφόρηση με οποιοδήποτε τρόπο του παρόντος Άρθρου (μέρος, τμήμα ή σύνολο αυτού)  χωρίς την έγγραφη συναίνεση-άδεια του υπογράφοντα και εκδότη και σε οποιοδήποτε άλλο δικτυακό τόπο συμπεριλαμβανομένου των κοινωνικών δικτύων, προσωπικών blog, ιστότοπους ομάδων, οργανώσεων, και πάσα ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων στον Άλιμο, Αθήνα Εκπαίδευση Σκύλου στην πόλη απο το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων

ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΕ

FACEBOOK PAGE

ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ

BLOG | ΝΕΑ

Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων στον Άλιμο, Αθήνα Εκπαίδευση Σκύλου στην πόλη απο το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων
Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων στον Άλιμο, Αθήνα Εκπαίδευση Σκύλου στην πόλη απο το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων
Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων στον Άλιμο, Αθήνα Εκπαίδευση Σκύλου στην πόλη απο το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων
Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων στον Άλιμο, Αθήνα Εκπαίδευση Σκύλου στην πόλη απο το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων